vineri, 3 decembrie 2010

Iubesc sa fiu eu!

Iubesc sa fiu eu! Ma simt bine in pielea mea si iau decizii in functie de cum simt eu. Daca decizia pe care am luat-o nu este cea mai buna pentru mine sau pentru cei din jurul meu, imi asum responsabilitea si i-au consecintele drept invataturi.
Iubesc sa fiu eu pentru ca am curajul, inocenta si puritatea de a fi eu insumi!
 Imi place sa ma trezesc in fiecare dimineata in corpul meu, cu sufletul meu pur si incerc sa vad cu sufletul, toate minunatiile vietii. Imi place sa zambesc atunci cand sufletul meu imi zambeste si accept sa fiu trista atunci cand ego-ul meu nu este satisfacut. De aceea imi place sa transcend totul cu sufletul, prin sufletul pur, inocent si plin de iubire.
Dar traim intr-o societatea unde tentatiile si conceptiile celorlalti, prejudecatile pe care le acumulam, ne impiedica sa vedem cu sufletul si sa simtim lucrurile mici, dar minunate ale vietii.
Noi, tinerii suntem baza societatii, avem energia si timpul necesar de a acumula bagajul de cunostinte a tuturor intregii vieti, dar tot acum suntem cel mai usor de modelat. De ce?
Pentru ca suntem inocenti,puri. Suntem acei ''pui'' minunati, puri. De aceea, societatea ne poate modela atat de usor prin prejudecati, reguli, demonstratii, dovezi.
Poate ca acel lucru este corect, poate ca acea decizie a fost cea mai buna...Dar poate fi rau pentru ceilalti si bine pentru noi si bine pentru ceilalti si rau pentru noi. Si atunci ce facem? Mintea ne spune ceva, inima ne spune altceva. Atunci ce facem?
Gandim cu inima. Simtim cu inima. Ne golim ego-ul si vom sti ce decizie vom lua tinand cont de ceea ce simtim, ne dorim cu adevarat, fara a-i deranja pe cei din jur.
Aveti curaj sa faceti acest lucru!
Poate ca acea decizie, actiune, idee nu va fi intocmai cea mai buna, dar va fi minunata pentru ca tu ai simtit ca trebuie sa faci asta. Consecintele trebuie luate drept invataturi.
In aceasta societatea sunt o multitudine de false valori. Este important ca societatea sa fie plina de oameni care sa traiasca conform simtirilor lor, a puritatii sufletelor lor, a iubirii pure si nemarginite. Numai astfel, o societate are sanse de a suprevietui si mai ales de a ajuta omul in drumul spre desavarsire.

3 comentarii:

  1. foarte frumos indemn si foarte bine argumentat :) Felicitari pentru blog in general si pentru acest articol in particular :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat titlul!
    Puţin cam imposibil conţinutul.
    :)

    RăspundețiȘtergere